Как се става член на ДПБ?

Съгласно член 6 на Устава на Дружеството на психолозите в България(ДПБ), членството в ДПБ е само индивидуално. Членовете са редовни, асоциирани и почетни.

Редовни членове на ДПБ могат да бъдат български и чуждестранни физически лица – дипломирани в акредитирани български и чуждестранни ВУЗ, предлагащи съвременни бакалавърски, магистърски и следдипломни програми и специализации – психолози, които участват в научно-изследователската, преподавателска и научно-приложна дейност в областта на психологията, приемат Устава на ДПБ и Кодекса за професионална етика на психолога и са съгласни да работят за постигане целите на ДПБ, заложени в Стратегическия план за дейността и развитието на организацията. Пенсионираните колеги  – редовни членове на ДПБ внасят 50% по-нисък членски внос (20 лв. за 2019 г.) 

Като асоциирани членове в ДПБ могат да членуват лица от други области на науката и практиката, които работят активно и в областта на психологията.

Асоциирани членове на ДПБ могат да са и студенти по психология. За да кандидатстват за членство в Младежката секция на ДПБ, студентите по психология изпращат по е-поща (office@psychology-bg.org) своите имена, телефон и имейл за връзка и информация за това в кой курс са и в кой ВУЗ изучават психология. Като членове на Младежката секция те заплащат 50% по-нисък членски внос (20 лв за 2019 г.). 

ДПБ приема и почетни членове – български и чуждестранни лица с особени заслуги в психологията. Предложения за приемане на почетни членове се правят от Управителния съвет на ДПБ и се одобряват от Общото събрание.

Приемането на нови редовни членове се извършва въз основа на доброволно подадено и саморъчно подписано заявление от лицето-кандидат, придружено с декларация, че приема Устава и Етичния кодекс и доказателства (копия от дипломи от ВУЗ и сертификати), че кандидатът отговаря на изискванията по Устав. 

Управителният съвет на ДПБ разглежда молбите за ново членство и представя своето решение за прием или отказ на следващото Общо събрание. Евентуален отказ може да бъде обжалван пред Общото събрание на ДПБ.

След  приемането на нов член на ДПБ и внасянето на годишния членски внос определен от Общото събрание на ДПБ (за 2019 г. членския внос е 40 лв. и включва и абонамент за Българско списание по психология ), той получава личен регистрационен код и Сертификат за членство (при поискване) и се вписване в Публичния регистър на психолозите в България.

Ежегодно членовете на ДПБ актуализират своето членство като внасят своя годишен членски внос до 30 март на текущата година и представят допълнителни доказателства за статуса си и продължаващото им професионално развитие.

СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА ДРУЖЕСТВОТО НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

Принадлежността към Дружеството на психолозите в България(ДПБ) – още от създаването му през 1969 година, – е интегрална част от това да си психолог в България с висока професионална квалификация и отговорност. Чрез членството си в ДПБ от 2005 г. насам българските психолози стават членове на Световния съюз на психолозите (IUPsyS), Европейската федерация на психологическите асоциации (EFPA) и Международната асоциация по приложна психология (IAAP), за които ДПБ е единствената национално представителната научно-професионална организация на психолозите в Република България.

Каним Ви да се запознаете внимателно със съдържанието на всички текстове в рубриката, преди да подготвите Заявлението си за членство в ДПБ и вписване в Публичния регистър на психолозите в България -2019.

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ЧЛЕНСТВО В ДРУЖЕСТВОТО – 2019

picture1

http://BPSPublic.wordpress.com

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s