Как се става член на ДПБ?

Съгласно член 6 на Устава на Дружеството на психолозите в България(ДПБ), членството в ДПБ е само индивидуално. Членовете са редовни, асоциирани и почетни.

Редовни членове на ДПБ могат да бъдат български и чуждестранни физически лица – дипломирани в акредитирани български и чуждестранни ВУЗ, предлагащи съвременни бакалавърски, магистърски и следдипломни програми и специализации – психолози, които участват в научно-изследователската, преподавателска и научно-приложна дейност в областта на психологията, приемат Устава на ДПБ и Кодекса за професионална етика на психолога и са съгласни да работят за постигане целите на ДПБ, заложени в Стратегическия план за дейността и развитието на организацията. Пенсионираните колеги  – редовни членове на ДПБ внасят 50% по-нисък членски внос (20 лв. за 2019 г.) 

Като асоциирани членове в ДПБ могат да членуват лица от други области на науката и практиката, които работят активно и в областта на психологията.

Асоциирани членове на ДПБ могат да са и студенти по психология. За да кандидатстват за членство в Младежката секция на ДПБ, студентите по психология изпращат по е-поща (office@psychology-bg.org) своите имена, телефон и имейл за връзка и информация за това в кой курс са и в кой ВУЗ изучават психология. Като членове на Младежката секция те заплащат 50% по-нисък членски внос (20 лв за 2019 г.). 

ДПБ приема и почетни членове – български и чуждестранни лица с особени заслуги в психологията. Предложения за приемане на почетни членове се правят от Управителния съвет на ДПБ и се одобряват от Общото събрание.

Приемането на нови редовни членове се извършва въз основа на доброволно подадено и саморъчно подписано заявление от лицето-кандидат, придружено с декларация, че приема Устава и Етичния кодекс и доказателства (копия от дипломи от ВУЗ и сертификати), че кандидатът отговаря на изискванията по Устав. 

Управителният съвет на ДПБ разглежда молбите за ново членство и представя своето решение за прием или отказ на следващото Общо събрание. Евентуален отказ може да бъде обжалван пред Общото събрание на ДПБ.

Моля, разгледайте актуалния формуляр на Заявлението за кандидатстване за прием като редовен член.

След  приемането на нов член на ДПБ и внасянето на годишния членски внос определен от Общото събрание на ДПБ (за 2019 г. членския внос е 40 лв. и включва и абонамент за Българско списание по психология ), той получава личен регистрационен код и Сертификат за членство и вписване в Публичния регистър на психолозите в България

Ежегодно членовете на ДПБ актуализират своето членство като попълват същото заявление, внасят своя годишен членски внос и представят допълнителни доказателства за статуса си и продължаващото им професионално развитие.

picture1

http://BPSPublic.wordpress.com

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s